srijeda, 11. studenoga 2009.

Posavski gonič-okrugli stol /pismohrana/



U Slavonskom Brodu 28.rujna 1996. u organizaciji Kinološkog kluba Hrvatskih autohtonih pasmina pasa HRVATSKI OVČAR Slavonski Brod i uz stručnu pomoć Hrvatskog kinološkog saveza, održan je okrugli stol kinoloških sudaca i uzgajača posavskih goniča.

Klub je osnovan 1989. g. s namjerom da podstiče uzgoj, poboljšanje fenotipskih i genotipske osobine našeg nacionalnog blaga.Slavonija i Posavina su postojbe hrvatskog ovčara i posavskog goniča.


U organizaciji ovog Kluba, četvrtu godinu održavane su izložbe samo hrvatskih pasmina pasa. Na izložbi u Oprisavcima CAC-HR SPECIJAL-BROD 94. prijavljeno je 60 posavskih goniča i 131 hrvatskih ovčara.

Okruglom stolu bio je nazočan ing.Marko Medar predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza koji je prije otvorenja Okruglog stola uručio Povelju Klubu za poseban doprinos u očuvanju i promociji hrvatskih autohtonih pasmina pasa.


Povelja Hrvatskog kinološkog saveza uručena je također prijašnjem predsjedniku Kluba kinološkom sucu g.Mijatu Matkoviću i sadašnjem predsjedniku dr.Šimi Beneš.


Nakon provedene višesatne rasprave doneseni su zaključci i prijedlozi za neke promjene standarda posavskog goniča koji će dalje ući u proceduru Hrvatskog kinološkog saveza.



U Slavonskom Brodu, 29.rujna 1996.


Kinološki klub Hrvaztskih autohtonih pasmina pasa

Beneš dr. Šimo

Nema komentara:

Objavi komentar